Jarboli

poliesterski jarboli

Jarboli koje prodajemo i ugrađujemo švedski su proizvod. Izuzetno su lagani, otporni i trajni. Izrađeni su od fiberglasa, otporni na sve atmosferske uticaje, ne korodiraju i mogu da izdrže udare vetra do 200 km/h. Stopa na koju su postavljeni omogućuje njihovo obaranje i tako spuštene dovoljno ih je oprati toplom vodom i sapunicom i uvek će izgledati kao novi. Za razliku od metala, fiberglas je materijal koji ne provodi elektricitet i zato nije potrebno vršiti njihovo uzemljenje radi zaštite od udara groma. Izrađuju se u dužinama od 6, 8, 10 i 12 metara.

JarboliPostavljenje zastava na jarbole

U ponudi imamo dva sistema postavljanja zastava na jarbole. Prvi, tradicionalni, kod kojeg je zastava spoljašnjim konopom vezana za jarbol i drugi, novi sistem sa unutrašnjim konopom i bravicom, gde se konop postavlja u unutrašnjost jarbola i zaključava i tako zaštićen ne dozovoljava podizanje i spuštanje zastave od strane neovlašćenih lica.

Završna kapa i G-nosač

Patentom zaštićena završna kapa sa rotirajućim mehanizmom sprečava da se zastava pod udarima vetra uvrće oko jarbola i zahvaljujući njoj ona je uvek vidljiva.
G-nosač na koji se postavlja zastava svojim sistemom protivtegova neprekidno drži zastavu u zategnutom položaju i na taj način eliminiše negativan uticaj kiše i vetra.